nieuws

Student uit Deventer bedenkt nieuwe snack: 'De Roquette'

Tussen de kroketten, frikandellen en kipcorns liggen bij Paul van Gurp in Deventer nu ook Roquetten. De 20-jarige Bas van Veenendaal ontwikkelde de snack, die vandaag voor het eerst in zijn eigen woonplaats gegeten kan worden.Â
In eerste instantie ontwikkelde Bas de bijzondere kroket voor zijn studie, Generation Food, aan de SVO in Zwolle. Door aanmoedigingen van zijn docenten en medestudenten ontwikkelde hij de 'Roquette'. Zijn plaatsgenoot Mark van Gurp zag wel iets in deze nieuwe snack. "Ik ken Bas al een tijd als klant, hij woont hier vlakbij en we maakten altijd een praatje. Onlangs kwam Bas hier en vroeg hij of hij zijn nieuwe snack mocht verkopen in ons. Ik heb ja gezegd omdat we hem graag een kans willen geven." 

Spaans tintje

De Roquette heeft Spaanse invloeden en is ook een stukje pittiger dan de kroket. Chorizo, serranoham en kaas zijn de hoofdingrediënten. "En dat in een krokant jasje", licht Bas van Veenendaal toe. Het idee voor de naam kreeg hij door een vakantie in Zuid-Spanje afgelopen herfstvakantie. "Roquetas de Mar heet het plaatsje waar we waren. Ik dacht: een Spaanse kroket met een Spaanse naam. Je haalt de K van kroket weg en je hebt een hele lekkere Roquette." 

Eerste klanten

Dat de eerste klanten voor 11.00 uur vanmorgen al naar de Roquette vroegen zag Mark van Gurp niet aankomen. "Ik belde Bas vanmorgen dat er al mensen waren, Bas was toen net onderweg hierheen op zijn scooter. Toen hij kwam aangereden heb ik snel de Roquetten aangepakt en hebben we ze klaar gemaakt voor de eerste klanten." 

Nachtwerk

De bestelling heeft Paul van Gurp al snel aangepast. "In eerste instantie hebben wij om 100 Roquetten gevraagd. Dat hebben we al snel gewijzigd in 100 per dag." Bas is erg blij met het positieve ontvangst van zijn snack, maar dat betekent wel dat er de komende nachten doorgewerkt moet worden. "Als we hier klaar zijn gaan we weer door met draaien. Weinig slapen en heel veel produceren!". 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.