nieuws

Container voor huurwoning in Haarle op last van rechter weer weg (UPDATE)

De container die voor een huurwoning in Haarle is geplaatst is weer weggehaald. Dat gebeurde op last van de rechtbank Almelo. De container was voor de woning geplaatst door een huurbaas die zo betaling van een huurachterstand wilde afdwingen. De rechter oordeelde echter dat de man voor eigen rechter speelde en dat mag niet.Â
En dus moest de container dus zo snel mogelijk worden verwijderd van de oprit voor de woning. De verhuurder kreeg een dwangsom van duizend euro per dag opgelegd met een maximum van tienduizend euro. 

Flinke huurachterstand

De verhuurder werd 8 augustus in een ander kort geding in het gelijk gesteld toen hij via de rechter af wilde afdwingen dat de man en de vrouw die de woning in Haarle van hem huren de opgelopen huurachterstand moesten voldoen. Een bedrag van 2400 euro, plus nog eens 700 euro omdat ze ook nu nog in de woning verblijven. De verwachting is dat de woning eind deze maand leeg zal staan. 
De rechter in Almelo oordeelde ook vandaag weer dat de verhuurder terecht een vordering heeft uitstaan bij de man en de vrouw, maar dat hij dat niet had mogen onderstrepen door een container voor de deur van de woning te parkeren. Doel van die actie was voorkomen dat de auto van de huurders zou worden weggehaald. Die auto staat nu klem achter de container en kan niet weg.
De huurders probeerden via een gang naar de rechter de plaatsing van de container weer ongedaan te maken.

Beslag op auto

Volgens de rechter heeft de verhuurder voldoende aannemelijk gemaakt dat er een kans bestaat dat de huurders de auto inderdaad bij de woning weghalen. Daarom mag de verhuurder direct een deurwaarder inschakelen om beslag te laten leggen op de auto. 
Normaal gesproken moet daar nog twee dagen mee gewacht worden, maar volgens de rechter hebben de huurders nog niets gedaan waaruit blijkt dat ze gaan betalen, hoewel het stel in de zitting aangaf dat wel te willen doen. Zij wachten op geld dat nog binnen moet komen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.