nieuws

Deze week in het nieuws: steekpartij in Reutum en Tuunte Fashion is failliet

Deze week in het nieuws: steekpartij in Reutum
Deze week in het nieuws: steekpartij in Reutum
Een steekpartij in Reutum waarbij een 22-jarige man uit Winterswijk om het leven kan en het faillissement van modeketen Tuunte Fashion. Wat was deze week het meest gelezen nieuws? Je vindt het hieronder in ons overzicht.
Eén dode en drie gewonden: dat veroorzaakte een steekpartij in Reutum vorig weekend. Het slachtoffer dat overleed is een 22-jarige man uit Winterswijk. De drie andere slachtoffers werden na behandeling in het ziekenhuis aangehouden
De politie doet nog steeds onderzoek naar de toedracht van de steekpartij en is op zoek naar getuigen. Het zou gaan om een twist tussen twee families.

Tuunte Fashion failliet

Onze provincie kende opnieuw een aantal faillissementen deze week, maar de opvallendste was het faillissement van modeketen Tuunte. De modeketen heeft zich volgens directeur Louis van Andel niet snel genoeg kunnen aanpassen aan het veranderende retaillandschap.
Van Andel: "Daar heb je zeker vijf tot tien jaar voor nodig en dan nog ben je niet zeker van resultaat." Personeel van de modeketen werd dinsdagavond op het hoofdkantoor in Winterswijk bijgepraat over de gevolgen van het faillissement.

Voortzetting zoektocht Joey Hoffmann

En ook deze week werd in Turkije de zoektocht naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen voortgezet. Volgens een Turkse herder moet de politie ergens anders zoeken dan in het gebied rondom Silifke. "Er zijn één of twee valleien verderop waar hij eventueel zou kunnen worden gevonden. Dat is onherbergzaam terrein en het is daar moeilijk zoeken."
De sleutel rond het mysterie ligt volgens hem in handen van het Nederlands echtpaar, dat landarrest heeft gekregen en Turkije niet uit mag. Hasan: "Dood of levend, zij weten wat er is gebeurd."

Slecht, slecht weer

Het KNMI waarschuwde dinsdagochtend voor regen en onweersbuien. Lokaal kan er vooral in het midden en noorden van het land veel regen vallen. 
Die weerswaarschuwing had ongetwijfeld ook voor zuid- en midden-Europa kunnen gelden. De familie Aal uit Hellendoorn en de familie Maholetti uit Hengelo zaten in Oostenrijk en Italië toen daar het noodweer losbarstte.

In brand

En tot slot: de man die zichzelf vorige week in brand stak in Almelo, overleed nog dezelfde avond aan zijn verwondingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.