nieuws

Nederlandse speurhonden vertrokken naar Turkije om te zoeken naar vermiste Joey uit Haaksbergen

De speurhonden van stichting Signi Zoekhonden en hun begeleiders zijn vanochtend naar Turkije vertrokken, om te helpen zoeken naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen.
Het team vliegt vanaf Schiphol naar Istanbul, vanwaar doorgereisd wordt naar de badplaats Silifke. Daar werd Joey op 8 juli voor het laatst gezien. Het team blijft er een week.
Er zijn inmiddels meerdere zoekacties geweest in de heuvels rondom Silifke, maar die hebben tot nu toe nog niets opgeleverd. De stichting uit Brabant hoopt met haar zoekhonden een bijdrage te kunnen leveren.

Internationale rampgebieden

De honden van Signi zijn gespecialiseerd in het opsporen van vermiste mensen. Een van de honden is speciaal getraind in het volgen van oude sporen. De andere twee worden gebruikt om 'vrij' te zoeken. 
In het verleden hebben de honden van Signi onder meer geholpen bij zoekacties in internationale rampgebieden. Zo werden de honden ingezet na de tsunami in Japan en de aardbeving op de Filipijnen. De stichting heeft sinds 2004 meer dan vierhonderd personen terug kunnen vinden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.