Zoekhondenteam voelt zich welkom in Turkije: "Het contact is heel goed"

De Nederlandse speurhonden en begeleiders van Signi Zoekhonden, die in Turkije op zoek gaan naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen, voelen zich welkom in Turkije. "Het contact met de lokale autoriteiten is heel goed en het wordt zeer gewaardeerd dat wij hier zijn", vertelt Janette Kruit namens het team.

Het team kwam gisteren aan in Turkije en heeft het gebied inmiddels verkend. "We zijn op de kampeerplek geweest en op de plek waar Joey voor het laatst is gezien. Het gebied wordt 24 uur per dag bewaakt, dus er komt niemand in of uit zonder toestemming."

Dat de speurhonden mogelijk noodzakelijk zijn om sporen van de 21-jarige Haaksbergenaar te vinden, snapt Kruit. "Het is een heel rotsachtig gebied. Er zijn niet echt paden, maar stel dat hij bijvoorbeeld ergens is gaan zoeken naar water en onwel is geworden, dan zie je dat met het menselijk oog niet."

De begeleidster van de honden laat weten dat de Turkse politie er alles aan doet om de vermissing op te lossen. "Ze zijn hier echt heel erg druk, de hele dag door. Echt chapeau!" 

Morgen zoeken

De Turkse politie gaat mogelijk morgenvroeg zelf eerst een laatste zoektocht houden in het gebied. Daarna is er overleg en mocht het nodig zijn, dan gaan de Nederlandse honden het gebied in.

Deel dit artikel: