Ouderen en seks: expositie te zien in woonzorgcentra van TriviumMeulenbeltZorg

Bij verschillende woonzorgcentra van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) is er vanaf vandaag een expositie te zien over ouderen, intimiteit en seksualiteit. Het komende half jaar rouleert de expositie langs verschillende locaties, om het taboe rondom seksualiteit en ouderen te doorbreken.

De tentoonstelling heet 'Er is iets groots, iets wilds en rustigs gaande'. De expositie is gemaakt door curator Alie Lucas, fotograaf Inge Nicolaij en schrijver Adwin de Kluyver. Verschillende Nederlandse dichters hebben de foto's en verhalen aangevuld.

Taboe

Het TMZ is al langer bezig met dit thema. "Intimiteit en seksualiteit houdt niet op bij de deuren van het verpleeghuis. Het blijven belangrijke onderdelen van je welzijn en je leven", vertelt Karin Jobse van het TMZ. 

Jobse vervolgt: "Daar waar nog het taboe is, hopen we die te doorbreken. En we willen vooral het gesprek op gang brengen."

Portretten

De expositie bestaat uit portretten van mensen. De portretten zijn opgebouwd met een tweetal foto's en tekst. Verschillende bewoners van het woonzorgcentrum namen een kijkje. "Ik vind de foto's erg mooi, maar ik zou zelf niet snel over dit soort dingen praten", vertelt een mevrouw.

Tot en met 29 september is de expositie te zien op verpleeghuis Het Meulenbelt in Almelo. Ook op woonzorgcomplexen Het Dijkhuis in Borne en De Weemelanden in Vriezenveen is de expositie op dit moment te zien. Vanaf oktober is de expositie op andere locaties van TMZ te zien. 

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo seks ouderen expositie taboe Nieuws
Deel dit artikel: