nieuws

Lichaam Joey Hoffmann uit Haaksbergen herkend aan tatoeages (UPDATE)

Joey Hoffmann uit Haaksbergen, die maandagmorgen dood werd aangetroffen in onherbergzaam gebied in de omgeving van de Turkse stad Silifke, is herkend aan de hand van de tatoeages op zijn arm.Â
Het lichaam was door de verzengende hitte ingedroogd en daardoor vrijwel intact gebleven, stelt AD-correspondent Peter Winterman. Het stoffelijk overschot is rond half 8 's ochtends ontdekt en werd als eerste gemeld door Turkse media. 

Onherbergzaam

De plek waar het lichaam is gevonden, is onherbergzaam gebied en moeilijk toegankelijk. Agenten en militairen hebben ruim 3 kilometer moeten lopen vanaf de plek waar de voertuigen van de zoekactie niet verder konden. Na ruim drie kwartier kwamen agenten met het afgedekte stoffelijk overschot op een brancard terug bij de auto's. 
Vanaf daar is het lichaam vervoerd naar de Turkse plaats Adana, op zo'n drie uur rijden, om sectie op het lichaam te laten verrichten. Dat moet definitief uitsluitsel geven over de doodsoorzaak. Turkse agenten gingen maandagmorgen uit van een natuurlijke dood, omdat geen geweldsporen op het lichaam zijn aangetroffen. 

Anderhalve kilometer

De plek waar Joey gevonden is, ligt op anderhalve kilometer van de locatie waar Joey voor het laatst gezien is door z'n bevriende reisgezelschap: Bjorn en Derya Breukers, eveneens uit Haaksbergen. Zij kampeerden daar met een witte bestelbus in het weekeinde van 8 en 9 juli. 
De eigenaar van het land waar het drietal logeerde, viel het op dat Derya ruzie had met Joey. Waar de ruzie over ging was de landeigenaar niet duidelijk, want hij spreekt geen Nederlands. Derya zou hem in het Turks verteld hebben dat Joey terug naar Nederland wilde en dat hij dat ook ging doen. Vanaf dat moment ontbrak elk spoor van Joey.

Val

Een dag na de vermissing van Joey wordt Bjorn in het ziekenhuis opgenomen met verwondingen als gevolg van een val van een rots. Ondanks advies van de behandelend arts, verlaat hij een dag later alweer het ziekenhuis. Vanaf dat moment verdwijnen ook Bjorn en Derya enige tijd. Dat maakt hen voor de Turkse politie - naar later blijkt - verdacht. 
Later blijken zij deze periode te hebben doorgebracht in de woning van de oma van Derya in het nabijgelegen Tartus. Eind juli zijn de drie uit Haaksbergen spoorloos. Begin augustus besluit de broer van Joey Hoffmann, Robin,  om af te reizen naar Turkije. Hij wil flyers ophangen in Silifke in de hoop snel informatie te kunnen krijgen over de situatie van Joey. 

Flyeren

De Turkse politie raadt dat de broer van Joey af. Wel blijft deze nog enige tijd in Turkije. RTL-verslaggever Olaf Koens krijgt in de dagen van de pogingen van Robin om te flyeren, plotseling telefonisch contact met Derya. Als Koens Derya confronteert met de vraag of zij weet dat veel mensen bezorgd om haar zijn, stopt zij subiet het gesprek: "Ik heb hier geen zin in, sorry."
Een dag later krijgt de Turkse politie het echtpaar in het vizier en zij worden op het politiebureau ontboden. Na het eerste verhoor mogen ze weg, maar na een 2e verhoor een dag later, moet het duo overnachten in het bureau om nadere verklaringen te kunnen geven. De politie neemt hen zelfs mee naar plekken waar zij begin juli geweest zijn. Ook naar de plek waar Bjorn zegt gevallen te zijn op een rotspartij. 

Vraagtekens

In de media duikt ook de vader van Derya op. Hij zegt nauwelijks contact te hebben met z'n dochter omdat hij niets moet weten van Bjorn Breukers. Hij plaatst vraagtekens bij het plan van het paar om een huis te bouwen. "Daarvoor heb je minstens 50.000 euro nodig", aldus de vader van Derya. 
Weer later wordt duidelijk dat de moeder van Derya die in Haaksbergen is achtergebleven haar dochter een behoorlijke som geld heeft meegegeven. Het paar vertrekt op vrijdagavond 30 juni vanuit Haaksbergen richting Turkije met Joey Hoffmann aan boord. Aanvankelijk zou er nog een vriend mee: ene Obi, maar die haakt nog voor dat Haaksbergen verlaten is af door de gebrekkige staat van de bestelbus waarmee het gezelschap naar Turkije afreist. 

Overnachten

Vijf  dagen later komt het drietal aan op de plaats van bestemming, bij de badplaats Silifke. Ook het hondje van Bjorn en Derya is erbij. In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli overnachten zij op een stuk grond in bergachtig gebied in de omgeving van de badplaats. Vanaf die zaterdag 8 juli is Joey spoorloos. Bjorn en Derya zeggen van niets te weten waar hun vriend is gebleven. Zij weten niet beter of hij is teruggekeerd naar Nederland. Dat blijkt niet zo te zijn. 
36 dagen later, op maandagmorgen 14 augustus wordt het lichaam van Joey Hoffmann aangetroffen op anderhalve kilometer van de plek waar het drietal kampeerde. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.