nieuws

Ter Mors haalt uit naar kritische Anema: "Wie begrijpt het nou niet?"

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors
Een relletje in de schaatswereld. Jorien ter Mors heeft namelijk op Twitter met verbazing gereageerd op enkele 'denigrerende uitlatingen' van haar voormalige coach Jillert Anema ten aanzien van de shorttrack-sport.
"Te slecht dit. Wie begrijp het nou niet?", haalt de Enschedese uit, die het langebaanschaatsen combineert met shorttrack.
Geen echte sport
Anema stelde in het Radio 1-programma De Ochtend dat shorttrack geen echte sport is. "De Olympische Spelen worden momenteel zwaar gedevalueerd door allerlei flauwekulsporten, die worden toegevoegd om de jeugd, die hun focus niet verder kunnen uitbreiden dan één computerspelletje, erbij te betrekken. Het is onzin, een grote schande."

Schrappen

De Friese schaatscoach (62) vindt dan ook dat shorttrack de olympische status moet inleveren. "Het is een gelimiteerde sport. Het is veel meer op tactiek geënt. Als je gaat trainen en je wordt sneller, kun je niet meer shorttracken, want dan ben je te snel voor het baantje. Ik heb er niets mee. Schrap het maar, gooi het er maar uit. Klaar is Kees." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.