nieuws

Werkzoekenden uit Hardenberg naar Emlichheim voor een mogelijke baan in de zorg

Zo'n twintig Nederlandse werkzoekenden vertrekken vanochtend vanuit Hardenberg naar het Duitse Emlichheim. Op zoek naar een mogelijke nieuwe baan. De Krankenhausverein Emlichheim zit namelijk te springen om nieuwe medewerkers.
Zijn er in de zorg in Nederland weinig vacatures, vlak over de grens is er een groot tekort aan personeel. Vooral bij het grootste verpleeghuis in Emlichheim. En dus slaan beide gemeenten de handen ineen.
Werkzoekenden uit de gemeente Hardenberg zouden namelijk best in Emlichheim aan de slag kunnen, is het idee. Het gaat vanochtend vooral nog om informeren. Wat zijn de mogelijkheden, waar moet aan gedacht worden en hoe zit het met de Nederlandse diploma's in Duitsland? 
Een eerdere poging om Nederlandse werkzoekenden voor de industriesector in Emlichheim te werven mislukte: er waren te weinig aanmeldingen omdat de sector in Nederland op dat moment weer aan begon te trekken en mensen dus aan het werk konden. Burgemeester Snijders van Hardenberg en burgemeester Kösters van Emlichheim zien in het bezoek van vandaag wel veel potentieel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.