nieuws

Bewoners Alphatoren Enschede zijn overlast door twee families zat

De Alphatoren in Enschede
De Alphatoren in Enschede
Bewoners in de Alphatoren in Enschede zijn het zat. Twee families die in één van de appartementen wonen, veroorzaken al anderhalf jaar overlast. De vereniging van huiseigenaren wil graag zo snel mogelijk met verhuurder Domijn om de tafel om het probleem op te lossen.
De families zouden drugs dealen en geluidsoverlast veroorzaken. Ook zouden spullen vanaf de vijftiende verdieping naar beneden zijn gegooid. Ook zouden familieleden 's nachts gebruikmaken van de gemeenschappelijke ruimte, terwijl dit volgens het huishoudelijk reglement niet mag.
Afgelopen zondag escaleerde de situatie, toen de politie tot twee keer toe moest langskomen om de rust te bewaren. De bewonersvereniging hoopt dat de verhuurder snel met een oplossing komt voor dit probleem. 
Verhuurder Domijn kan vanwege privacy niet ingaan op de specifieke situatie. Wel zegt een woordvoerder dat bij overlast een gesprek met veroorzaker en melder wordt gevoerd. "We proberen te bemiddelen en als het nodig is, schakelen we een externe partij in. Daartoe hebben wij ook de verplichting. Maar we zijn niet verantwoordelijk voor het gedrag van de huurder."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.