nieuws

Turkse politie: 'Mogelijk scenario doodsoorzaak Joey is uitdroging, maar niet zeker'

De Turkse politie denkt aan uitdroging als mogelijke doodsoorzaak van Joey Hoffmann, maar dat is niet zeker. In elk geval gaat de politie vooralsnog uit van een natuurlijke dood en geen misdrijf. Sectie moet definitief uitsluitsel geven.Â
Uitdroging is één van de scenario's, zo blijkt uit verklaringen die reisgezellen Bjorn en Derya Breukers bij de politie hebben afgelegd en door het AD zijn ingezien. De drie waren op zoek naar water en hadden de vorige avond harddrugs gebruikt. Ook de wijze waarop Joey is aangetroffen, hij lag op z'n rug met de hand op z'n borst onder een boom bij een rots, duidt volgens de politie op een natuurlijke dood en mogelijk uitdroging. 

Harddrugs

Een combinatie van verzengende hitte, vermoeidheid en een gebrek aan vocht kan fatale gevolgen hebben. Toch staat uitdroging als doodsoorzaak pas vast als de sectie op het lichaam van Joey is afgerond. Een hartinfarct of zonnesteek zou ook een natuurlijke doodsoorzaak kunnen zijn.  De uitslag van de sectie kan nog enkele dagen op zich laten wachten, stelt AD-correspondent Peter Winterman vanuit Turkije. 
Hij sprak gisteren in de lobby van een hotel in Silifke kortstondig met Bjorn Breukers. Volgens Winterman reageerde Breukers bijna apathisch en gelaten op de dood van Joey. Volgens Bjorn was Joey geen vriend van hem en z'n vrouw Derya. 

Vliegticket

Joey Hoffmann reisde vrijdagavond 30 juni met Bjorn en Derya Breukers vanuit Haaksbergen naar Turkije. Joey zou het paar helpen bij het bouwen van een huis. Na enkele dagen kreeg het drietal ruzie en wilde Joey naar huis. Hij kreeg geld mee van het echtpaar voor een vliegticket, maar kwam nooit aan. Bjorn Breukers vertelde het AD nog dat hij enkele dagen na het vertrek van Joey nog had gebeld met de vader van hem met de vraag of Hoffmann al was teruggekeerd. Dat was niet het geval.
Door de handelwijze, houding en uitlatingen maakte het echtpaar een verdachte indruk en werd meerdere keren gehoord door de Turkse politie tijdens de vermissing van Joey. Bjorn en Derya Breukers moeten nog steeds ter beschikking blijven van de Turkse politie. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.