nieuws

Zomer in Overijssel: tapas en Zalk

RTV Oost volgt in juli en augustus achttien gezinnen en stelletjes in de dagelijkse serie ‘Zomer in Overijssel’. Ze vieren een week lang vakantie in Overijssel; wat vinden zij van onze provincie en waarmee kunnen we ze verrassen?
Deze week volgen we de familie Bloemendal uit Soest en Cor en Wilna Duran uit Hardinxveld Giessendam.

Tapas brouwen

De familie Bloemendal begint de derde vakantiedag met een bezoek aan Brouwerij Hettinga, waar ze uitleg krijgen over het brouwproces én natuurlijk ook even een biertje proeven.
De lunch moet het gezin vandaag zelf bereiden; onder leiding van chefkok Hans van kookatelier Boschloo maakt het gezin hun eigen tapas. De dag wordt afgesloten bij de Escaperoom Deventer waar het gezin moet laten zien of ze een echt team zijn.

Door de grachten

Cor en Wilna pakken de fiets richting Zwolle voor een rondvaart door de grachten. Daarna vertrekken ze naar biologische boerderij de Vreugdehoeve voor een lunch.
Na de lunch krijgen ze een rondleiding door het dorp Zalk van gids Willem. Aan het einde van de dag moeten Cor en Wilna weer de koffers pakken want er wacht weer een nieuwe overnachtingslocatie op ze: de Stadsboerderij in Kampen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.