Ommenaren gewond bij aanslag in Barcelona; "Het gaat naar omstandigheden goed"

Bij de aanslag in Barcelona zijn gisteravond drie inwoners van Ommen gewond geraakt. Een 16-jarig meisje uit Ommen brak beide benen en ligt nog in het ziekenhuis. Ook twee andere Ommenaren raakten gewond toen een busje de Ramblas opreed.

"Het gaat naar omstandigheden goed", laat de oom van het zestienjarige meisje weten vanaf Schiphol. "Ze heeft beide benen gebroken, maar het lijkt erop dat ze weer volledig gaat herstellen."

Het zestienjarige meisje uit Ommen was met een andere familie op vakantie in Spanje. Dat gezin woont iets verderop in de straat, net in de gemeente Hardenberg. "Van de vier zijn er drie gewond geraakt."


Hoe het met het gewonde echtpaar gaat, weet hij niet. "We hebben via Whatsapp contact gehad met de andere twee. Zij liggen ook nog in het ziekenhuis."

Aanslag
Bij de aanslag in Barcelona kwamen gisteravond zeker dertien mensen om het leven en raakten vijftig mensen gewond. Aan het eind van de middag reed een bestelbusje in op voetgangers op de Ramblas, een drukke winkelstraat in het centrum van de stad.

Waar de familie uit Ommen op dat moment was, is niet bekend. "Ik heb mijn nichtje gisteravond even kort gesproken, maar ik heb het verhaal over hoe het is gegaan nog niet gehoord. Ik ga nu naar Barcelona om ze te ondersteunen en om dingen voor ze te regelen."

Deel dit artikel: