Grote brand bij bedrijf in Albergen, wegen van en naar het dorp afgesloten (UPDATE)

Bij een bedrijf in Albergen is vanochtend brand uitgebroken. Het gaat om een uitslaande brand bij Tasche Staalbouw, een bedrijf dat onder meer stalen trappen maakt.

De brand woedt aan de Eenhuisstraat en veroorzaakte veel rook. De rook is inmiddels minder dik en zwart. De brand is al snel opgeschaald naar een zeer grote brand. De brandweer is met veel materieel aanwezig, er wordt onder meer een grootwatertransport aangelegd om meer bluswater te krijgen.

De brand is niet overgeslagen naar omliggende panden. Het bedrijfspand lijkt helemaal uitgebrand te zijn. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De politie adviseert inwoners van Albergen om in verband met rookontwikkeling de ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten.

De wegen rond Albergen zijn afgesloten geweest. De N745 van en naar Albergen en de N349 tussen Almelo en Denekamp is inmiddels weer open. De N744 is nog wel afgesloten. Hoe lang de afsluiting nog duurt is onbekend.

Meer over dit onderwerp:
Albergen 112 brandweer Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: