nieuws

Eerste bloemencorso live vanuit Vollenhove

'Medicijnman' van de wagenbouwersgroep Nameless
'Medicijnman' van de wagenbouwersgroep Nameless
Soms worden ze wel twaalf meter hoog, de Corsowagens die op 26 augustus in het oude Zuiderzeestadje Vollenhove in Overijssel te zien zijn. RTV Oost zendt het bloemencorso van Vollenhove live uit tussen 14.00 en 16.15 uur. Het Corso is ook te zien bij RTV Drenthe, Omroep Brabant en Omroep Gelderland.
Het Corso in Vollenhove is niet het grootste, maar wel het oudste Corso van Nederland. Vanaf 1905 is het Corso al met Vollenhove verbonden en tegenwoordig rijden meerdere corsowagens en showkorpsen voorbij.  In 2016 won wagenbouwersgroep ‘Fatal Attraction’ met hun wagen ‘Generaties’ voor de derde keer op rij het Corso. De tweede prijs was voor Twee Nijenhuizen met ‘Exodus’ en de derde prijs werd gewonnen door Nameless met ‘Medicijnman’. Het Corso wordt traditioneel geopend door de nieuwgekozen Dahliakoningin en haar prinses. Voorafgaand aan het grote Corso vindt eerst nog het Kindercorso plaats.

Samenwerking regionale omroepen
Dit jaar zie je opnieuw meerdere Corso’s op TV Oost door een samenwerking tussen enkele regionale omroepen. Elk Corso is te zien op alle 4 regionale zenders. De bloemencorso’s trekken elk jaar niet alleen op locatie veel duizenden bezoekers, ook de tv-uitzendingen blijken bijzonder populair.

Overige corso’s

De corso’s van Eelde, Lichtenvoorde en Zundert zie je eveneens live bij RTV Oost.
Zaterdag 02-09        v.a. 14.30 uur          Corso in Eelde                     van RTV Drenthe
Zondag 03-09           v.a. 13.45 uur          Corso in Zundert                  van Omroep Brabant
Zondag 10-09           v.a. 14.15 uur          Corso in Lichtenvoorde      van Omroep Gelderland
Het Corso van Vollenhove zie je zaterdag 26 augustus bij TV Oost tussen 14.00 en 16.15 uur. Meer informatie over het Corso op www.corso-vollenhove.nl. Kijk voor meer informatie over de overige Corso’s op www.rtvoost.nl, www.omroepbrabant.nl, www.omroepgelderland.nl, of www.rtvdrenthe.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.