nieuws

PEC Zwolle na goede seizoensstart vol vertrouwen naar Sparta

Voor PEC Zwolle is het seizoen uitstekend begonnen met een 4-2 zege op Roda JC. Een jaar eerder duurde het nog acht wedstrijden voor PEC eindelijk wist te winnen. Erik Bakker hoopt dat de Zwollenaren de goede start een vervolg kunnen geven op bezoek bij Sparta Rotterdam.Â
"Die eerste drie punten zijn natuurlijk heerlijk", zegt Bakker. "Het gevoel in de groep is dan ook meteen goed." Volgens Bakker kan dat zomaar eens een voorteken zijn voor een veel rustiger seizoen. "Vaak zie je dat clubs die goed starten een makkelijker seizoen draaien. Winnen van Sparta moet kunnen, zes uit twee zou super zijn."
Om ook tegen Sparta resultaat te boeken vindt Bakker dat PEC Zwolle veel beter moet starten dan tegen Roda, toen het zeer matig begon. "Maar dat was ook wel te verklaren", vindt Bakker. "Het is de eerste wedstrijd en we wilden veel te graag na zo'n goede voorbereiding. Maar daarom is het belangrijk dat we hebben gewonnen, dan kunnen we die spanning achter ons laten."
Trainer John van 't Schip verwacht een goed gemotiveerd Sparta: "Ze willen zich graag revancheren voor het eigen publiek." Sparta verloor in de eerste speelronde met 3-0 bij VVV Venlo. "Maar ze hebben bij vlagen heel aardig gevoetbald."
Van 't Schip krijgt een steeds bredere spelersgroep tot zijn beschikking. Rick Dekker en Dico Koppers zitten voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Alleen de geblesseerde Wouter Marinus ontbreekt nog. Wel trainde hij vrijdag voor het eerst weer een deel met de groep mee. 
PEC Zwolle speelt zondag om 16:45 tegen Sparta.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.