nieuws

Advocaat: "Zuster Helena vrij na fouten reclassering en forensische kliniek"

De transseksuele zelfbenoemde non Zuster Helena uit Delden is op vrije voeten. Haar advocaat zegt dat de reclassering en de forensische kliniek in Assen fouten hebben gemaakt. Dat zou de reden zijn om haar op vrije voeten te stellen.
Zuster Helena werd drie maanden geleden veroordeeld tot een korte celstraf en een psychiatrische behandeling. Volgens haar advocaat is de vrouw door onwetendheid en onoplettendheid van de reclassering en de kliniek ten onrechte opgenomen op de psychiatrische afdeling. 

Rechter

Vanaf haar veroordeling heeft haar raadsman beide instanties gewezen op de fouten, maar de organisaties zouden niets hebben gedaan, waardoor Zuster Helena zeker drie maanden ten onrechte in de kliniek zat. Pas toen de raadsman dreigde naar de rechter te stappen, mocht ze naar huis.
Haar advocaat heeft haar gistermiddag uit Assen opgehaald en overgebracht naar haar woning in Delden. Zij zou zich op korte termijn definitief willen vestigen in Duitsland.

Onmin

De zelfbenoemde non leeft al jaren in onmin met de andere bewoners van de Nieuwstraat in Delden. Zuster Helena is eerder veroordeeld voor mishandeling, bedreiging, belediging, vernieling, oplichting, diefstal en verkeersdelicten. 
Vorig jaar werd zij op Bevrijdingsdag mishandeld door een buurtgenoot, omdat ze een vlag van de Duitse Kriegsmarine in haar tuin zou hebben opgehangen. De vrouw raakte bij die mishandeling ernstig gewond aan haar hoofd. De dader werd veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.