Ouders van Joey Hoffmann in Turkije om DNA af te staan voor identificatie

De ouders van Joey Hoffmann uit Haaksbergen hebben in Turkije DNA-materiaal afgestaan om hem definitief te kunnen identificeren.

Volgens een woordvoerster van Haaksbergen heeft een extern fonds de reis-en verblijfkosten voor de ouders betaald en niet de gemeente zelf. De gemeente reageert daarmee op berichten dat de nabestaanden op kosten van Haaksbergen in Turkije zijn.

Haaksbergen is verder betrokken bij de begeleiding van de nabestaanden, maar wil om privacy-redenen niet zeggen op welke manier. 

De Turkse autoriteiten hadden de familie opgeroepen om DNA-materiaal af te staan. Volgens de Turkse politie is het lichaam van Joey intact, maar is het moeilijk de identiteit definitief vast te stellen. Het lichaam heeft bijna vijf weken in de verzengende hitte gelegen onder een boom bij een rots, op anderhalve kilometer van de plek waar hij begin juli kampeerde met het echtpaar Breukers.

De definitieve doodsoorzaak staat daarmee ook niet vast, hoewel de autoriteiten uitgaan van een natuurlijke dood. Eén van de scenario's is uitdroging. Tegenover een verslaggeefster van RTL zou een hoge Turkse politiechef hebben gezegd dat Joey Hoffmann binnen 24 uur na z'n vermissing is overleden.

Deel dit artikel: