nieuws

Groen licht voor protestmars extreem-rechtse Nederlandse Volks-Unie in Enschede

Constant Kusters van Nederlandse Volks-Unie (NVU)
Constant Kusters van Nederlandse Volks-Unie (NVU)
De extreem-rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) heeft groen licht gekregen voor een demonstratie op zondag 1 oktober in Enschede. Volgens voorman Constant Kusters is er overeenstemming met de politie en gemeente over de route van de protestmars.
De wandelroute is zo'n 2,5 kilometer lang. Kusters wacht nog op de officiële goedkeuring voor de demonstratie, maar dat is volgens hem een formaliteit.
De NVU wilde de demonstratie in eerste instantie op 10 september houden, maar zag daar van af, omdat er die dag meerdere evenementen zijn in de stad.

Ongeregeldheden

De Nederlandse Volks-Unie heeft enkele sprekers uit het buitenland uitgenodigd, waaronder uit Noorwegen, Portugal en Zweden.
In 2011 demonstreerde de Nederlandse Volks-Unie ook in Enschede. Dat liep uit op ongeregeldheden, toen de aanhang van de NVU werd bekogeld met stenen door tegenstanders van die demonstratie.

Pegida
In Enschede wordt eerst, op zondag 17 september, nog gedemonstreerd door protestbeweging Pegida. Die organisatie wilde deze zomer protesteren in Enschede, maar dat protest werd verboden, omdat de beweging onder meer de fascistische metalband Kategorie C uit Duitsland had uitgenodigd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.