nieuws

FC Twente thuis onderuit tegen promovendus VVV-Venlo

FC Twente is na twee speelronden nog puntloos. In eigen huis werd verdiend met 1-2 verloren van VVV-Venlo. Het was voor het eerst in de historie dat VVV-Venlo in Enschede wist te winnen. 
Twente begon sterk en kreeg al na twee minuten een flinke kans. Kvasina, die samen met Boere in de punt van de aanval speelde, raakte de paal waarna Holla net voorlangs schoot. Niet veel later moest Ter Avest al naar de kant met een liesblessure, voor hem kwam Van der Lely.

Tegenslag

Meer tegenslag volgde na ruim twintig minuten. Van Crooij werd weggestuurd en schoot uit een op het oog onmogelijke hoek fraai raak. Van Crooij verzuimde een minuut later Twente meer pijn te doen, maar de 0-2 volgde al wel voor de pauze. Keeper Brondeel tastte mis waarna Promes simpel kon intikken.

Eerste doelpunt Boere

Na rust was Twente feller en kreeg het kansjes via onder andere Jensen, die over schoot. In de omschakeling bleef het uitkijken voor doelpuntenmaker Van Crooij. Toch was het Twente dat scoorde. Tom Boere bekroonde zijn basisdebuut met een fraaie kopbal.
Twente wilde daarna wel, maar kwam niet in de buurt van een treffer. Aan de andere kant redde Brondeel op een harde kopbal van Promes. Thesker ontsnapte vervolgens aan rood en FC Twente kwam goed weg toen Thy via Brondeel de lat raakte. 

FC Twente - VVV Venlo 1-2 (0-2)

0-1 Van Crooij (23)
0-2 Promes (41)
1-2 Boere (60)
Arbiter: Mulder
Geel: v.d. Heyden, Thesker, Tissoudali, Van Crooij
FC Twente: Brondeel, Ter Avest (v.d.Lely/6), J.Andersen, Thesker, Trajkovski, Gjorgjev (Assaidi/63), Holla, v.d.Heyden (Liendl/75), F.Jensen, Kvasina, Boere  
VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen (Labylle/60), Seuntjens, Post, Leemans, V.van Crooy (Dekker/90), Thy, Tissoudali (Hunte/72)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.