nieuws

Ommense (16) niet langer op intensive care na aanslag Barcelona

De Ramblas in Barcelona
De Ramblas in Barcelona
De zestienjarige Karlijn uit Ommen ligt niet langer op de intensive care na de aanslag in Barcelona. Ze ligt nog wel steeds in het ziekenhuis in Spanje. Dat laat een woordvoerder van de familie weten.
De Ommense brak donderdag haar beide benen bij de aanslag in Barcelona, waar ze op vakantie was met een vriendin en haar ouders uit Dedemsvaart. Ook het echtpaar raakte gewond bij de aanslag.
Goede nacht
De drie Nederlandse slachtoffers van de aanslag op de Ramblas, waarbij veertien mensen om het leven kwamen, hebben volgens de woordvoerder van de families 'een betrekkelijk goede nacht gehad'.
Karlijn verhuisde gisteravond van de intensive care naar een andere afdeling in het ziekenhuis. "Haar toestand is nog steeds stabiel. De pijnmedicatie wordt langzaam afgebouwd."
Psychische hulp
De woordvoerder laat weten dat er ook wordt gewerkt aan psychische hulpverlening voor de slachtoffers van de aanslag. "De eerste gesprekken hebben inmiddels al plaatsgevonden tussen de slachtoffers en hulpverlening. Hierin heeft buitenlandse zaken een belangrijk aandeel gehad."
Terugkeer
De slachtoffers hopen dat ze zo snel mogelijk terug kunnen naar Nederland. "Er is dagelijks contact tussen de artsen in Spanje en in Nederland." Vooralsnog is niet duidelijk wanneer ze terug mogen voor verdere behandeling in Nederland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.