Raalte waarschuwt voor putdeksel-dief: 'Kijk uit waar je loopt'

In zowel Nieuw-Heeten als Raalte is afgelopen weekend een putdeksel gestolen. Na eerdere diefstallen in de gemeente Olst-Wijhe slaat de gemeente Raalte nu alarm.

Het was de opzichter die vanochtend aan de bel trok, vertelt een woordvoerster van de gemeente. "Na eerdere signalen uit Olst-Wijhe waren wij dit weekend twee keer aan de beurt."

Twee gevallen dit weekend
Eerder dit weekend bleek een putdeksel aan de Zwarteweg in Nieuw-Heeten weg, vanochtend ontbrak een putdeksel in de berm langs de Hogeweg in Raalte. "Daar wil je niet invallen."

Ze roept burgers op alert te zijn. Op ontbrekende putdeksels én op de diefstal ervan. "Kijk uit waar je loopt. Onze opzichter vermoedt, zeker gezien de eerdere gevallen in Olst-Wijhe, dat er nog meer diefstallen zullen volgen."

Betrapt

Een omwonende van de Hogeweg in Raalte zag de diefstal gebeuren. "Ik heb ze gezien, ik had het alleen niet op tijd door. Het regende erg hard en ik dacht dat ze wat verloren waren. Het waren twee jonge jongens in een witte auto. Binnen een minuut waren ze ook meteen weer weg. Het was dat mijn dochter zei dat de putdeksel weg was, anders had ik nooit de link gelegd."

Geen daders 
De gemeente heeft nog geen idee wie de daders kunnen zijn. Wel roept het burgers op om ontbrekende putdeksels meteen te melden op 0572-347 799.

Meer over dit onderwerp:
diefstal Salland Nieuws
Deel dit artikel: