nieuws

CDA en D66: opnieuw vraagtekens bij proces besluit vliegroutes Lelystad Airport

De Overijsselse Statenfracties van het CDA en D66 zetten opnieuw vraagtekens bij het proces rondom de totstandkoming van de vliegroutes voor Lelystad Airport. Uit een reactie van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) blijkt dat er feitelijke onjuistheden staan in de antwoorden van staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu op vragen van de Tweede Kamerfractie van het CDA.
De KNVvL geeft aan dat de voorgestelde vlieghoogtes veel te laag zijn en dat er helemaal geen overleg is geweest over de verschillende aansluitvarianten.
Bouwien Rutten, CDA-woordvoerder Energie en Milieu, is geschrokken. "De zorgen over de vliegroutes naar Lelystad Airport houden de inwoners van Overijssel en de politiek al geruime tijd bezig. Steeds wordt ons verzekerd dat alles in goed overleg met alle partijen gebeurd. De reactie van de KNVvL laat zien dat dit niet het geval is."
CDA en D66 in Overijssel willen daarom graag van het college van Gedeputeerde Staten weten of met hen wel is overlegd over de vliegroutes en zo ja, wanneer dit overleg heeft plaatsgevonden. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.