nieuws

De zooi van het Stadsfestival in Deventer ligt er nog steeds

Het Rijsterborgherpark in Deventer was zaterdag het decor van het Stadsfestival. Tot woede van enkele raadsleden is de rotzooi in het park nog steeds niet opgeruimd, maar de organisatie valt niets te verwijten.
Het Deventer VVD-raadslid Roderic Rosenkamp postte gisteravond een foto op Twitter, waarbij hij zich afvraagt hoe het in vredesnaam kan dat het twee dagen na het festival nog steeds zo'n bende is in het Rijsterborgherpark.

Feestje is leuk

Ook PvdA-collega Rob de Geest is er verbaasd over dat het er zo laat nog ligt. "Een feestje is leuk, maar vandaag moet het ook een feestje zijn voor de mensen die het park willen gebruiken", aldus het raadslid. 
Beiden zeggen dat ze dit zullen aankaarten bij het college. Op woensdagochtend zijn de schoonmaakwerkzaamheden begonnen, constateert De Geest: "Eindelijk, blij dat het nu wordt opgeruimd."

Volgens afspraak

Festivaldirecteur Maurice Endeman snapt de verontwaardiging, maar is zich van geen kwaad bewust. Hij zegt dat er een heldere afspraak is met de gemeente. "We hebben zondag al flink opgeruimd, maar omdat we eerst alles moeten afbreken kunnen we het niet eerder helemaal opruimen. Wij leveren het park woensdagochtend schoon op. Dat hebben we al ruim voor het festival met de gemeente zo afgesproken."  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.