nieuws

Veel concerten met internationale topmusici tijdens Stiftfestival

De Stiftskerk is een belangrijke plek tijdens de dertiende editie van het Stift International Music Festival. Maar ook op andere plekken in Twente wordt tot en met komende zondag nog volop muziek gemaakt. In totaal zijn er zo'n twintig concerten met meer dan 35 internationale topmusici.
Vanmorgen was de Stiftskerk tot de laatste plek bezet tijdens het koffieconcert 'Bach the dancing master'. Bezoekers waren enthousiast over het spel van de jonge musici, maar ook de fraaie locatie sprak veel mensen aan. 

Historische dorpsgemeenschap

Het Stiftfestival is afgelopen zondag begonnen met een concert in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. Gisteren was er ook een koffieconcert op Landgoed Singraven bij Denekamp. Ook vanmiddag en vanavond zijn er nog concerten in de Stiftskerk, die staat in de historische dorpsgemeenschap Het Stift bij Weerselo. 
Morgen zijn er concerten bij de Twentse Welle, het Rijksmuseum en de Grote Kerk in Enschede. De dagen daarna zijn de activiteiten weer bij Het Stift. Het slotconcert begint daar zondag om 14.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.