nieuws

Gezinnen in Zwolle krijgen integraal pgb: "Zorg meer op maat afstemmen"

Gezinnen in Zwolle, die gebruik maken van meerdere zorginstellingen, worden binnenkort behoorlijk ontlast door de gemeente. Met het invoeren van een pgb voor het hele gezin neemt de administratieve rompslomp af. Het is straks niet meer zo dat de administratie voor ieder gezinslid apart moet worden gedaan.
Het plan is een initiatief van ChristenUnie-raadslid Wietse de Boer en kreeg vlak voor het reces veel steun in de gemeenteraad. "Ik ben blij met de steun die uit de raad kwam, maar ik ben vooral blij voor de mensen die het betreft", reageert hij. "Er zijn nogal wat gezinnen in Zwolle die heel veel last op hun schouders dragen."

Zorg meer op maat

Ook kan de zorg dankzij de invoering van dit gezins-pgb beter op elkaar afgestemd worden. "Nu moet voor iedere zorgvraag een apart plan gemaakt worden. De zorg wordt passender voor ieder gezinslid en dus voor het gezin in totaal", zegt De Boer. 
In Delft en Woerden loopt sinds 2015 al een soortgelijke proef. Zwolle heeft het plan inmiddels aangemeld bij het ministerie en doet er volgens De Boer nu "alles aan om het mogelijk te maken in de praktijk". 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.