Vanaf maandag weer treinverkeer over Kamperlijn

De renovatie van de Kamperlijn is bijna klaar. Vanaf komende maandag, 28 augustus, rijden er weer treinen over het traject tussen Zwolle en Kampen, dat de afgelopen twaalf weken afgesloten was.

In die periode heeft spoorbeheerder ProRail het spoor vernieuwd en klaargemaakt voor elektrische treinen. Aanstaande maandag hervat de NS de dienstregeling met de huidige dieseltreinen. Vanaf december gaat Keolis Nederland, het huidige Syntus, in opdracht van de provincie met elektrische treinen op het spoor rijden. 

In totaal zijn er op het dertien kilometer lange traject 200 bovenleidingmasten geplaatst en ondergrondse leidingen aangelegd voor twee nieuwe technische ruimten voor de stroomvoorziening van 1500 volt naar de bovenleiding. Ook is het hele spoortraject voorzien van nieuw grind, bielzen en spoorstaven. De snelheid op het traject gaat omhoog van 100 naar 140 kilometer per uur. 

Station Stadshagen in december in gebruik

De werkzaamheden aan het station Zwolle Stadshagen zijn nog in volle gang. Het station komt ter hoogte van de Belvédèrelaan en krijgt een onderdoorgang voor voetgangers, fietsers en autoverkeer. Vanaf 10 december wordt dit nieuwe station in gebruik genomen. De onderdoorgang is in het voorjaar van 2018 klaar.

Inrichting station Kampen 

Op het station Kampen wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het perron. Het perron is langer en breder gemaakt. Aan de IJsselkant is een voorplein aangelegd, dat is voorzien van bankjes met uitzicht op de IJssel.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: