nieuws

Schenk en Eghan in basis bij Go Ahead Eagles tegen NEC

Shadrach Eghan begint vrijdag in de basis bij Go Ahead Eagles in de thuiswedstrijd tegen NEC.
De Ghanese middenvelder krijgt de voorkeur boven Sander Thomas. Verder keert Xandro Schenk terug in de ploeg na zijn schorsing. Daardoor belandt Brem Soumaoro op de bank.

Nederlaag tegen MVV
Go Ahead Eagles begon vorige week aan het seizoen met een 4-3 nederlaag tegen MVV, terwijl de ploeg uit Deventer drie maal op voorsprong kwam. "Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je dat nog weggeeft?" vroeg ook trainer Leon Vlemmings zich af, die de beelden van die wedstrijd grondig heeft bestudeerd.

Over-mijn-lijkmentaliteit

"Het zit hem in de fouten die je maakt. Dat mag niet. Maar het zit ook in de attitude: als je in de slotfase met 3-2 voor staat, moet je een over-mijn-lijkmentaliteit tonen en de overwinning over de streep trekken."

Spel bij balbezit

Vlemmings heeft op de training niet alleen aandacht besteed aan het verdedigen, maar juist ook aan het spel bij balbezit. "Als we de bal hebben, moeten we meer onze voetballende kwaliteiten laten zien. We hebben niet goed genoeg samengespeeld. En het is ook heel belangrijk dat je goed staat als je de bal hebt, want dan ben je bij balverlies beter in staat om te verdedigen. Daar hebben we ook de nadruk op gelegd."

Rexhepi nog niet wedstrijdfit

Vlemmings kan tegen NEC nog geen beroep doen op Lum Rexhepi. De verdediger traint weer volledig mee, maar is nog niet wedstrijd fit.
La’Vere Corbin-Ong (enkel), Thijs Dekker (lies), Orhan Džepar (bovenbeen) zijn ook nog niet inzetbaar.

Live op Radio Oost
Het duel in de Adelaarshorst is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.