nieuws

Strafzaak tegen verdachten overvallen oudijzerhandelaren voorlopig niet ten einde

Rechtbank Overijssel Zwolle
Rechtbank Overijssel Zwolle
Het ziet er niet naar uit dat de strafzaak tegen drie mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij overvallen op oudmetaalhandelaren in Wierden, Raalte en Warnsveld dit jaar nog tot een einde komt.Â
Niet alleen worden er links en rechts nog verdachten aangehouden, het eindonderzoek is nog lang niet klaar. Dat kwam vandaag naar voren in een pro-formazitting in Zwolle. Begin november staat nog een regiezitting gepland.

Te lang

Voor de drie verdachten die in deze zaak vervolgd worden, duurt het allemaal te lang. De drie mannen uit Zutphen willen zo snel mogelijk op vrije voeten komen. Ze zeggen dat ze of niets van de overvallen weten of dat het nooit de bedoeling was om een overval te plegen.
Inbraken wel, eind januari in Raalte bijvoorbeeld. Maar bij die klus werd een 54-jarige bewoonster met grof geweld overvallen in haar slaapkamer en raakte daarbij gewond.
"Als ik had geweten dat er een vrouw in die woning was, zou ik nooit zijn meegegaan", aldus een van de verdachten. Ook in oktober vorig jaar raakte iemand gewond, een man in Wierden werd bij een overval in zijn bil geschoten. 

Sterke verdenkingen
Ondanks vurige pleidooien van de advocaten van de drie verdachten besloot de rechtbank dat de verdenkingen tegen de drie nog te sterk zijn om ze op vrije voeten te stellen. In november gaat de zaak verder. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.