nieuws

OM maakt begin met vorderen miljoenen van familie Visser na debacle Eurocommerce

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag een begin gemaakt met de vordering van miljoenen euro's van de familie Visser na het debacle met de failliete vastgoedketen Eurocommerce.
Justitie wil ruim 23 miljoen euro terug van de familie, die dat geld zouden hebben verdiend aan hun activiteiten met Eurocommerce. Voor de strafzaak eind vorig jaar vorderde het OM nog 36 miljoen euro, maar een deel zoals de paardenstal is geveild en de opbrengst is naar de curatoren gegaan die het faillissement van Eurocommerce afwikkelen. 

Celstraffen

Eind vorig jaar werd Ger senior veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf en zijn zoon Ger junior tot 1 jaar cel. Moeder en dochter werden vrijgesproken. Senior en junior zijn veroordeeld voor faillissementsfraude, valsheid in geschrifte, witwassen en oplichting.
Justitie gaat in hoger beroep: ze is het niet eens met de vrijspraak van de echtgenote van Ger senior en zijn dochter. De familie gaat ook in beroep, omdat zij de straffen voor Ger senior en junior juist te zwaar vindt. 

700 miljoen euro

Het faillissement van Eurocommerce in 2012 was een van de grootste in de Nederlandse vastgoedwereld.Het bedrijf had ten tijde van het faillissement bij negen banken en de gemeente Almere voor 695 euro aan hypotheken uitstaan ter financiering van bijna 60 kantoorpanden.
De rechters oordeelden tijdens de strafzitting dat bewezen is dat Visser, toen zijn bedrijf op instorten stond, voor miljoenen aan bezittingen voor een habbekrats aan zijn vrouw, zoon en dochter heeft overgedaan om ze aan de failliete boedel te onttrekken.
Het kaalplukken van de familie Visser laat nog wel even op zich wachten. De rechtbank in Almelo wil evenals het OM het liefst het hoger beroep afwachten. Het Gerechtshof heeft nog geen datum bepaald. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.