Oscar Dros wordt nieuwe politiechef van eenheid Oost-Nederland

Oscar Dros wordt de nieuwe politiechef van de eenheid Oost-Nederland. Dros is momenteel nog politiechef van de eenheid Noord-Nederland. Hij begint op 1 september.

Met de benoeming van de in 1962 geboren Dros krijgt de politie Oost-Nederland een ervaren politiechef als boegbeeld, aldus korpschef Erik Akerboom. "De eenheid zocht een zelfbewuste netwerker die oog heeft voor mogelijkheden en kansen, maar die ook grenzen kan aangeven. Iemand die ervaring heeft met grote veranderopgaven en die mensen aan zich weet te binden. In mijn ogen is dat Oscar Dros ten voeten uit."

'Veel respect'
Voor hij solliciteerde, voerde Dros diverse gesprekken in de eenheid Oost-Nederland. "Ik zie een eenheid met een sterke lokale oriëntatie, stevig gericht op samenwerking en met mooie resultaten. Een eenheid met grote verschillen buiten, en ruimte voor verschillen binnen. Ik heb hier met veel respect kennis van genomen", aldus Dros.

Dros ziet een aantal interessante uitdagingen die de functie voor hem extra aantrekkelijk maken. "Bijvoorbeeld het uitbouwen van de ketensamenwerking, het versterken van de opsporingsfunctie en het vergroten van het vakmanschap en de diversiteit van de eenheid. Ik heb er ontzettend veel zin in om, samen met vele anderen, de eenheid Oost-Nederland naar een volgende fase te brengen."

Loopbaan 
Dros startte zijn loopbaan in 1985 als toegevoegd inspecteur aan het district Tolsteeg (gemeentepolitie Utrecht). Tussen 1994 en 1998 was hij teamleider van het Kernteam Randstad Noord & Midden en daarna werd hij districtschef van het district Marco Polo in Utrecht. In 2002 vertrok hij naar Drenthe om daar plaatsvervangend korpschef te worden.

In 2004 werd hij korpschef van de regiopolitie Groningen. Dat bleef hij tot zijn aanstelling als politiechef van de eenheid Noord-Nederland.

Meer over dit onderwerp:
politie Nieuws
Deel dit artikel: