nieuws

'Groen bedrijventerrein leidt tot hogere omzet'

Bedrijventerreinen in Overijssel moeten veel groener worden. De motivatie is opvallend: het zou de omzet van ondernemers verhogen.
Een woordvoerder van de provincie licht toe: "Verschillende studies tonen aan dat een groen bedrijventerrein de economische waarde van een bedrijf verhoogt." Daarbij spelen een aantal factoren een rol:
  • Lager ziekteverzuim
  • Hogere productiviteit medewerkers
  • Minder klimaatstress
  • Kostenbesparing op energie
  • Waarde van de grond en vastgoed stijgt & vestigingsklimaat verbetert
  • Positief imago
Tv-presentator Lodewijk Hoekstra bevestigt de redenering. Hij ziet dat juist hierom steeds meer ondernemers investeren in een groene omgeving, zoals op bedrijventerrein Hessenpoort bij Zwolle. 

Hessenpoort als goed voorbeeld

Het bedrijf van Hoekstra helpt ondernemers op Hessenpoort met concrete projecten. Zo is er een betonnen broedwand geplaatst voor oeverzwaluwen, groeien er overal bloemen in bermen en komen er wandelpaden in het groen. 
Uit het koersdocument 'Natuur voor elkaar' blijkt dat de provincie Hessenpoort als goed voorbeeld ziet voor andere ondernemers in Overijssel. "Door ondernemers te laten zien dat vergroening bijdraagt aan omzetverhoging en een positief imago, kan draagvlak gecreëerd worden".

Nieuw natuurbeleid

Het koersdocument zet de hoofdlijn uit van het nieuwe natuurbeleid van de provincie en wordt na de zomer door de politiek besproken. Belangrijkste doel is om de natuur dichter bij de inwoners van Overijssel te brengen. Ook moet de natuur 'meer beleefd' kunnen worden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.