nieuws

Eerste Dutch Motorcycle Festival op vliegbasis Twenthe druk bezocht

De 1,2 kilometer lange start- en landingsbaan van vliegveld Twenthe is het perfecte decor voor een motorfestival. Geen wonder dus dat de organisatie van het Dutch Motorcycle Festival voor deze locatie heeft gekozen.
Het splinternieuwe festival mikt op de echte motorrijder uit het hele land. "Het festival draait om liefde voor de motor, het ontmoeten van oude vrienden en het maken van nieuwe motorvrienden", zegt Malou Peters van de organisatie.
Zo'n 5000 bezoekers uit het hele land zijn afgekomen op het festival in Enschede. De meeste bezoekers zijn enthousiast, maar er is ook wel wat kritiek te horen. "Als je de startbaan een keer heen- en weer gelopen bent, dan heb je het ook wel gezien", zegt een bezoeker.

Spektakel

Behalve dat er eindeloos veel motoren te zien zijn, kun je ook testritten maken, motorrijlessen volgen en is er veel muziek en lekker eten. Maar ook aan spektakel is gedacht. Er zijn stuntshows zoals de Globe of Speed, een stuntshow waarbij motoren in een bolle ijzeren kooi rondrijden. 
Ook aan de kinderen is gedacht. Vanaf zes jaar kun je een ritje op een minimotor of miniquad maken. Het festival duurt vandaag nog tot 22:00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.