nieuws

Go Ahead Eagles speelt eerste thuiswedstrijd gelijk tegen NEC

Go Ahead Eagles heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. In de Adelaarshorst was de ploeg tegen mede-degradant NEC de betere, maar moest het uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Het werd 1-1.
Het spel golfde op en neer in de beginfase en met name Go Ahead kwam het best uit de kleedkamer. Toch was het aan de overkant raak na tien minuten. Stevens kon een schot van Groeneveld niet onder controle krijgen waarna Braken de rebound binnen kon schieten. Drie minuten later werd de marge weer hersteld door de thuisploeg. De Kogel legde klaar voor Hendriks en die wist beheerst de gelijkmaker binnen te schieten, 1-1. Na een half uur was De Kogel dicht bij de 2-1, maar met links krulde de spits net naast.
Na rust kwam het eerste gevaar van de bezoekers via Braken, maar Ketting kon de inzet van de spits blokken. Daarna zorgde Go Ahead voor de meeste dreiging. Hölscher probeerde het van afstand, maar zijn schot ging rakelings over. Met name Hendriks kreeg dé kans om de thuisploeg op voorsprong te schieten. Oog-in-oog met doelman Smits mikte hij op de paal. Even later hield de NEC-doelman Hendriks wederom van scoren af. 

Go Ahead Eagles - NEC 1-1

0-1 Braken (11)
1-1 Hendriks (14)
Arbiter: Mulder
Geel: Golla, Eghan, Hölscher, Sleegers, Breinburg
Go Ahead Eagles: Stevens; Suk, Ketting, Schenk, Groenbast; Hölscher, Overgoor (Soumaoro/25), Eghan (Beltrame/62), Langedijk; De Kogel, Hendriks.
NEC: Smits; Heinloth, Golla, Van de Pavert, Verdonk (Alberto/82); Breinburg, Sleegers (Kardioglu/67), Dijkstra; Larsson, Braken (Schuurman/78), Groeneveld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.