SC Genemuiden naar hoofdtoernooi KNVB Beker na winst bij Buitenpost

Omar Kavak
Omar Kavak
SC Genemuiden komt dit seizoen uit in de KNVB Beker. In de tweede kwalificatieronde wist de ploeg van Jan van Raalte Buitenpost met 2-0 te verslaan.Â
Daardoor is SC Genemuiden de laatste ploeg die zich plaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. In Buitenpost was de thuisploeg in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg en kwam Genemuiden een aantal keer goed weg.

Kavak

Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong via een fraaie treffer van Kavak. Vrijwel direct daarna kon de thuisploeg alweer gelijk komen, maar Schootstra miste vanaf de penaltystip. Breman kreeg daarna namens Genemuiden zijn tweede gele kaart, maar even later moest Buitenpost ook met tien man verder na de tweede gele prent van Schootstra. In de slotminuut maakte Kavak aan alle onzekerheid een einde, 0-2.