nieuws

PEC Zwolle koploper na overwinning op matig FC Twente

PEC Zwolle is minimaal voor een dag koploper in de eredivisie. In eigen huis was de ploeg van John van 't Schip een maatje te groot voor FC Twente. Het werd 2-0. 
In een open eerste helft was PEC Zwolle al vroeg dicht bij de openingstreffer. Namli dribbelde vanaf rechts naar binnen en zag zijn uithaal uiteenspatten op de lat. Aan de overkant kon Assaidi een poging wagen na een pass van Boere, maar het schot van de linksbuiten werd geblokt. Daarna nam PEC het heft in handen en bepaalde de tempo in de wedstrijd. Dat leidde tot een kopkans van Parzyszek en na ruim een half uur ook tot de 1-0. Mokthar kwam naar binnen en schoot knap raak in de lange hoek. Twente kon er vrijwel niets tegenover stellen.
Het eerste wapenfeit van de bezoekers kwam vlak na rust van Jensen, die met een afstandsschot Boer aan het werk zette. Mokthar was even later dicht bij zijn tweede van de avond, maar Brondeel kwam goed uit zijn doel. Twente kroop in de tweede helft iets meer uit zijn schulp en kreeg een grote kans via Boere. De spits kapte Sandler uit, maar zijn schot ging wild over. Een kwartier voor tijd werd het duel door PEC beslist. Trajkovski haalde Ehizibue neer in de zestien en de toegekende strafschop was wel aan Van Polen besteed. Dat was het slotakkoord in Zwolle.

PEC Zwolle - FC Twente 2-0

1-0 Mokhtar (33)
2-0 Van Polen (strafschop/78)
Arbiter: Janssen
Geel: Van Polen, Trajkovski, Thesker, Nijland, Van der Heyden
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen; Thomas, Saymak, Bakker; Namli (Koppers/78), Parzyszek (Nijland/79), Mokhtar (Dekker/87).
FC Twente: Brondeel; Van der Lely, Bijen, Thesker, Trajkovski; Holla, F. Jensen, Van der Heyden (Liendl/46); George (Kvasina/79), Boere, Assaidi (Buckley-Ricketts/46).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.