nieuws

Afbreken tentoonstelling 'Roofkunst' Deventer begonnen

"Het geeft een enorm leeg gevoel. Je ziet ineens lege plekken aan de wand. Dat is enorm raar", zegt organisator Daaf Ledeboer van de tentoonstelling 'Roofkunst'.Â
"De Bergkerk is een beetje ons huis geworden de afgelopen maanden. Je weet na al die maanden precies wat waar hangt. En als er dan spullen verdwijnen, is dat vreemd."

Mazzel

Vandaag is gestart met het afbreken van de tentoonstelling die 18.000 bezoekers heeft getrokken. Met 10.000 waren ze uit de kosten geweest, dus het is een mooi aantal. "Het was vaak mooi weer om stadjes te bekijken, dus daar hadden we mazzel mee. Veel bezoekers zijn speciaal voor deze tentoonstelling naar Deventer afgereisd. Ik heb ze vaak doorverwezen naar de Brink voor een kop koffie. Zo hebben een boel mensen Deventer leren kennen. Dat is een mooi bijverschijnsel voor de stad."

Billboards

Volgens Ledeboer heeft de marketing rondom de tentoonstelling ervoor gezorgd dat er zo veel mensen op af zijn gekomen. "We hadden spotjes op de landelijke TV en overal stonden we op billboards. Ook de aandacht in de regionale en (inter)nationale media heeft geholpen. We hebben bezoekers gehad van over de hele wereld."

Thuis

Maandag hebben al verschillende musea hun kunstwerken gecontroleerd en klaargemaakt voor transport naar 'huis'. Zo waren het 'Joods Historisch Museum' en 'Geldersch Landschap en Kasteelen' op bezoek. Jorien Jas van die laatste organisatie: "Ik vond dit een prachtige expositie en onze twee werken van de Deventer schilder Terborch hingen hier mooi, maar ik ben toch blij dat ze weer naar 'huis' komen."
Aanstaande woensdag zijn de werkzaamheden afgerond en is de Bergkerk weer klaar voor nieuwe projecten. De organisatoren van 'Roofkunst' broeden inmiddels alweer op nieuwe exposities.  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.