nieuws

Solar Team Twente vertrekt naar Australië: we gaan vol voor de eerste plaats

"De teamleden moeten acclimatiseren, maar de zonneauto ook." Het Solar Team Twente vertrekt vandaag naar Australië voor de World Solar Challenge, die op 8 oktober start. De zonneauto zelf is inmiddels al onderweg.
"We vertrekken zeker op tijd", zegt teamleider Olivier Berghuis. "Dat komt doordat we nog veel moeten voorbereiden. We hebben te maken met andere omstandigheden. We moeten in Australië nog veel testen en doornemen."
Over de voorbereiding in Nederland is Berghuis tevreden. "Alles gaat tot nu toe heel goed. We hebben veel kunnen doen hier. Het is altijd een uitdaging, maar ik ben goed te spreken over hoe het gaat. We zijn benieuwd hoe het straks in Australië gaat."

Zonnepanelen

Een kopie van de vorige zonneauto, die tijdens de vorige World Solar Challenge als tweede eindigde, is de nieuwe auto niet. "Veel dingen zijn anders. Een van de meest opvallende dingen is het formaat. We mogen nog maar vier vierkante meter zonnepanelen hebben, de vorige keer was dat nog zes vierkante meter. De auto is daardoor een halve meter smaller geworden."
Hoe schat Berghuis de kansen dit jaar in? "We maken een goeie kans! We hebben een goed ontwerp, een goede auto, een goede voorbereiding. We gaan vol voor de eerste plaats."

NPO

NPO1 besteedt van 7 tot en met 13 oktober dagelijks aandacht aan de verrichtingen van de drie Nederlandse teams: Solar Team Twente en de teams van Delft en Eindhoven.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.