nieuws

Fipronil-compensatie.nl wil getroffen pluimveehouders helpen niet failliet te gaan

Claimorganisatie Massaclaim gaat pluimveehouders die gedupeerd zijn door de fipronil-affaire helpen. De belangenorganisatie fipronil-compensatie.nl gaat de bedrijven ondersteunen in het aanvragen van uitstel van betaling van belastingen en het vergoeden van de schade.
Door de pluimveebedrijven te verenigen, wil de organisatie voorkomen dat de getroffen bedrijven failliet gaan.

Uitstel van betaling
"Wij hebben een stappenplan opgesteld voor de getroffen pluimveebedrijven. We gaan allereerst een continuïteitsverklaring opstellen, zodat zij uitstel van betaling kunnen krijgen van de belastingen", legt Pieter Christiaan van Prooijen van Massaclaim B.V. uit.
"Ten tweede zullen we gelijk een individuele schadebegroting opstellen. Er wordt nu gesproken over schade, maar men weet niet goed waar men het over heeft. Gaan het alleen om vaste lasten? Of ook om de ruimingskosten en gemiste omzet? Als je dat niet weet, kun je niet praten over de schade die je gecompenseerd wil hebben."

Noodkrediet

Hoewel staatssecretaris Van Dam onlangs liet weten niets te zien in een noodfonds voor de bedrijven die getroffen zijn, denkt Van Prooijen dat er toch nagedacht moet worden over het helpen van de bedrijven. 
"De economische schade is aanzienlijk groter als men niets doet dan dat men wel wat doet. We gaan dan ook in gesprek met de instanties om te praten over een noodkrediet en over garanties zodat de bedrijven niet failliet gaan."

Samen sterker

Massaclaim denkt tientallen bedrijven te kunnen verenigen. "Ik verwacht dat we tussen de vijftig en honderd deelnemers zullen krijgen. Voor de inschrijving wordt een geringe bijdrage gevraagd. Maar ik denk dat elke pluimveehouder zich moet bedenken dat we met z'n allen sterker staan."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.