nieuws

Bewoners centrum Raalte tevreden over Stöppelhaene: geen geluidsoverlast

De buurtbewoners van appartementencomplexen De Wal en Het Schip in het centrum van Raalte zijn te spreken over het geluidsniveau van Stöppelhaene, afgelopen weekend. Ze vinden dat de gemeente goed heeft gehandeld na het debacle van vorig jaar.
"Je weet dat wanneer je in het centrum van Raalte woont, dat dat gepaard gaat met veel voordelen en wat nadelen", zegt bewoner van De Wal Henk Hudepohl. "Vorig jaar Stöppelhaene was niet leuk, de zware bass dreunde op het balkon door."
Bewoner van Het Schip Jan van den Broek kan dat beamen. "De kopjes werden gewoon uit de kast gerinkeld en de geluidslimiet werd fors overschreven. Er werd vorig jaar een festivalnorm aangehouden, dat was dit jaar gelukkig wel anders."

Dit jaar

Volgens de buurtbewoners zijn er dit jaar goede afspraken gemaakt tussen de gemeente, horeca en exploitanten en tijdens het festival is goed gecontroleerd of de muziek niet de limiet overschreed.
Van den Broek is zeer tevreden over de 'overlast'. "We hebben zelf ook via een app de muziek in de gaten gehouden. Het ging allemaal perfect."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.