nieuws

Producent Het Verzet Kraakt wil twee extra voorstellingen in Almelo

Er komen waarschijnlijk twee extra voorstellingen van Het Verzet Kraakt, de theatervoorstelling over de grootste bankroof aller tijden in Almelo. Producent Gerard Cornelisse wil op 17 en 24 september extra voorstellingen geven, om aan de grote vraag aan kaarten te voldoen. "Als alle vrijwilligers mee kunnen helpen, moeten die twee extra voorstellingen lukken", zegt Cornelisse.Â
Inmiddels zijn 21.500 kaarten verkocht voor de al eerder geplande twintig voorstellingen. Vanavond is de eerste editie. 

Overval met grootste buit ooit

Het Verzet Kraakt gaat over een groep mannen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een overval plegen op het filiaal van De Nederlandsche Bank aan de Wierdensestraat in Almelo. Hun buit is historisch groot: 46,1 miljoen gulden.
De overval is een verzetsdaad waarvoor de Nederlandse regering in 1944 schriftelijk toestemming geeft. Met de overvallers loopt het uiteindelijk slecht af. Zes van hen hebben het met de dood moeten bekopen en binnen een paar weken hebben de Duitsers de miljoenen teruggevonden. 

Theater met driegangendiner

De theatervoorstelling is een eerbetoon aan de mannen en vrouwen uit het verzet die een bijdrage hebben geleverd aan de verzetsdaad. Bezoekers van de voorstelling krijgen voorafgaand een driegangendiner in de oude fabriekshallen op het Indiëterrein in Almelo. Ook is de historische trein 'De Blauwe Engel' te zien. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.