Zwollenaar legt complete elektrificatie van lijn Zwolle - Kampen vast op beeld

Oud-ProRailmedewerker Erick Bomhof was tussen 8 juni en 28 augustus bijna dagelijks met zijn videocamera langs het spoor tussen Kampen en Zwolle te vinden. Hij maakt een documentaire van de elektrificatie van de lijn.

Een korte en nog ruwe versie op Youtube is al bijna 3000 keer bekeken. Bomhof combineert met het maken van de film twee passies: filmen en treinen.


Contacten

De jonge Bomhof was als kind al regelmatig bij het spoor te vinden. "De opa van mijn moeders kant was machinist". Zelf werkte hij jarenlang in de buitendienst van ProRail.

Dankzij zijn contacten kon hij dichtbij zijn onderwerp komen en werd hij door aannemers op de hoogte gehouden van geplande werkzaamheden.


Bomhof schrikt er niet voor terug om halsbrekende toeren uit te halen voor een mooi shot. "Dan moet je over hekjes klimmen, door lang gras een talud op en dan stap je ineens in een kuil en ga je languit met al je apparatuur". 


Koeienvlaai

Ook 's nachts maakte de Zwollenaar opnames. De werkzaamheden zijn dan wel goed verlicht, maar de omgeving niet. "Hier verderop staat een boerderij waar ik een mooi zicht had op de werkzaamheden. Trapte ik ineens in iets zachts.... Dan weet je dat je in een koeienvlaai staat. Ach, het hoort er allemaal bij". 


Als deze film klaar is, wil Bomhof zich richten op het registreren van de busbaan bij het station Zwolle.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Kamperlijntje Kampen NS IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: