nieuws

Vriendengroep uit De Marshoek levert 'even' duizend bierkratten in bij Jumbo Dalfsen

De manager van supermarkt Jumbo in Dalfsen heeft vast even met zijn oren staan klapperen, toen een vriendengroep uit De Marshoek belde met de vraag of er 'even' duizend bierkratten ingeleverd konden worden. De groep achter Keet Marshoek heeft in Dalfsen misschien wel een record gevestigd door zo veel kratjes tegelijkertijd in te leveren.
Een van de vrienden benadrukt dat die kratjes niet in korte tijd zijn weggewerkt. Drie jaar had de groep ervoor nodig om de collectie bierkratten bij elkaar te sparen. "Gedeeld door een groep van vijftien à zestien man komt dat neer op één flesje per persoon per dag."

Terras van bierkratjes

Om het aantal kratjes zo te laten oplopen, was ook nooit echt de bedoeling, lacht hij. "We hadden gewoon geen zin om de kratjes weg te brengen. We hadden er eerst maar een terras voor bij de keet van gemaakt."
Toen ook de daadwerkelijke zitplekken op het terras in beslag werden genomen door bierkratjes, besloot de vriendengroep toch maar eens rond te bellen met de vraag of ze de kratten ergens kwijt konden. Een paar supermarkten weigerden en ook Heineken zelf zag het 'niet als zijn taak' om de kratjes in ontvangst te nemen.

Tractor met oplegger

Maar bij de supermarkt in Dalfsen was het inleveren van de kratjes geen enkel probleem: "Ze waren heel vriendelijk." En zo arriveerde de groep gisteren met een tractor en een oplegger op de parkeerplaats van de supermarkt.
De kratjes werden netjes gescand en het totaalbedrag aan statiegeld werd overgemaakt op de rekening van de vriendengroep. Wat ze ermee gaan doen? "Dat hebben we nog niet bedacht. We gaan er eerst maar eens een biertje op drinken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.