nieuws

Petitie over Lelystad Airport vandaag aangeboden in Den Haag

Een belangrijke dag vandaag voor de actiegroep HoogOverijssel. Op het Binnenhof in Den Haag biedt de club vanmiddag een petitie aan.
Samen met drie andere actiegroepen zijn er handtekeningen verzameld tegen de voorgenomen vlieghoogte van en naar Lelystad Airport. De actiegroepen vinden dat de vliegtuigen hoger moeten vliegen dan nu in de plannen staat.
Gea Verweij, woordvoerder van HoogOverijssel: "We zitten al over de 90.000 handtekeningen. Maar officieel gaan we er 80.000 aanbieden." De handtekeningen worden aangeboden aan een Kamercommissie die betrokken is bij de luchtvaart in Nederland.
Lelystad Airport moet het vakantievliegverkeer van Schiphol overnemen in 2019. Die plannen waren allang bekend, maar pas in juni van dit jaar bleek dat vliegtuigen vanaf Lelystad voorlopig niet in het hogere luchtruim mogen vliegen. Pas na de herindeling van het nationale luchtruim in 2023 is daar mogelijk ruimte voor.
Verweij hoopt met de handtekeningen te bereiken dat de Tweede Kamer wacht met het nemen van besluiten over vliegroutes en -hoogtes tot een nieuwe indeling van het luchtruim in Nederland is gemaakt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.