nieuws

Actiecomité wil extra geld voor behoud 'oudste inwoners van Losser' bij make-over centrum

Het actiecomité wil draagvlak voor het behoud van de bomen aan de Kerkstraat
Het actiecomité wil draagvlak voor het behoud van de bomen aan de Kerkstraat
Een actiecomité in Losser wil dat de honderd jaar oude kastanjebomen aan de Kerkstraat in Losser blijven behouden bij de make-over die het centrum ondergaat. Met extra geld kunnen de wortels van de bomen intakt blijven bij de aanleg van nieuwe riolering. Dat zegt Eddy Oude Voshaar van het actiecomité.
"Bij de vernieuwing wil de gemeente de bomen kappen en nieuwe bomen terugplaatsen, maar dat is voor ons niet genoeg. Het is het mooiste laantje van het dorp. De kastanjebomen moeten blijven staan", aldus Oude Voshaar.

Boomdeskundige

Oude Voshaar nodigde een boomdeskundige uit die tot de conclusie kwam dat de wortels in takt kunnen blijven bij de vernieuwing. "Dat zal gaan om maar enkele duizenden euro's extra."

Draagvlak

Het actiecomité heeft een brief geschreven aan het college van Losser en dit weekend worden er tijdens de Breugelfeesten handtekeningen verzameld. "We proberen een zo groot mogelijk draagvlak te creëren voor het behoud van de bomen. 'Losser, de schatkamer van Twente', gaat gewoon niet meer op als deze bomen verdwijnen", aldus Oude Voshaar.
De gemeente laat weten dat er inderdaad wat bomen zullen moeten wijken bij de realisatie van het nieuwe centrum. Een aantal bomen zou ook ziek zijn. Er is nog geen kapvergunning afgegeven. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.