nieuws

Zorgen bij ouderen na sluiting Albert Heijn in centrum Almelo

Veel oudere bewoners van het centrum van Almelo vinden het erg dat Albert Heijn aan de Rosa Luxemburgstraat zaterdagmiddag de deuren definitief sluit.Â
Een bezoek aan de supermarkt is voor velen een dagelijks uitstapje. Niet alleen om de boodschappen te doen, maar ook voor de sociale contacten. "Doodzonde, dat dat niet meer kan straks", reageert een oudere bezoekster.

'Jammer'

Wethouder Christien van Wijk van Almelo begrijpt de mening van de vele ouderen. "We hebben veel voorzieningen voor de ouderen in de binnenstad. Het is natuurlijk jammer dat Albert Heijn heeft besloten uit het centrum weg te gaan, maar daar gaan wij niet over."
Waar de gemeente wel over gaat is het vinden van een nieuwe gebruiker van het pand, want dat is eigendom van de gemeente. "We zijn al druk bezig een andere grote speler op de markt bereid te vinden zich hier te vestigen. Wij vinden het ook belangrijk dat hier een supermarkt blijft", zegt de wethouder.

Rijkelijk laat

Volgens een andere oudere bezoekster is de gemeente daar rijkelijk laat mee. "Ze hadden moeten zorgen dat er gelijk een opvolger klaar staat. Nu gaat dat natuurlijk weer allemaal heel lang duren. Als het al lukt een ander te vinden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.