nieuws

Behandeling in Boston werkelijkheid voor zieke Rico-Jay uit Haaksbergen

Sporten, de hele dag naar school gaan en het allerbelangrijkste: weer gewoon eten. Na de behandeling in Boston hoopt Reinette, de moeder van de negenjarige Rico-Jay uit Haaksbergen, dat haar zoon weer een normaal leven kan gaan leiden.Â
Afgelopen week passeerde de Stichting Rico-Jay To America de 68.000 euro, en dat betekent dat Rico-Jay uit Haaksbergen eind oktober onderzocht en behandeld kan worden in het Children's Hospital in Boston.

Opluchting

"Vanaf vorig jaar mei kijken we hiernaar uit", vertelt zijn moeder Reinette de Boer. Begin 2016 hoorde de familie dat het Children's Hospital in Boston mogelijkheden zag om Rico-Jay te behandelen. Tot grote vreugde van de familie, want Nederlandse artsen kunnen hem niet helpen. Vorig jaar reisde de 9-jarige al af naar Boston voor diverse onderzoeken, waar definitief duidelijk werd dat er een behandeling mogelijk is voor de zieke Rico-Jay. 

Inzamelingsacties

Een sponsortocht, darttoernooi een een benefietconcert. Vrienden, buren, familie, maar ook complete onbekenden doneerden afgelopen jaar geld voor de behandeling van Rico-Jay uit Haaksbergen. De 9-jarige lijdt aan een zeldzame darmaandoening Dolichocolon en heeft daarbij ook te kampen met Alpha-1 antitrypsine en Ehlers-Danlos. Door deze zeldzame combinatie van aandoeningen zijn dingen als sporten, naar school gaan en eten voor hem niet vanzelfsprekend. 

Stichting

Van het totale bedrag dat is ingezameld was een groot deel al nodig voor de onderzoeken vorig jaar in Boston. Een nota van 35.000 en voor de komende behandeling geldt dat er 45.000 euro nodig is. Het totale bedrag is dus nog niet compleet, maar de familie hoopt dat de laatste paar duizend euro's ook gaan lukken. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.