nieuws

Edy Kuiper heeft alle tv-beelden van Heracles Almelo: 630 uur materiaal

Vanaf de eerste tv-beelden eind jaren '80 heeft hij alle beeldmateriaal over Heracles Almelo opgenomen. Edy Kuiper heeft de afgelopen decennia meer dan zeshonderd uur aan tv-beelden verzameld. "Voor de hobby."
"Het is eigenlijk begonnen in 1985, toen Heracles voor het eerst kampioen van de Eerste Divisie werd. Ik ben toen begonnen met alles op te nemen dat op de radio was over Heracles. Er was toen nog niet zoveel aandacht op tv, dat kwam eind jaren '80."
Alles opnemen? Dat is een flinke klus. "Het is lastig om alles bij te houden, wie geïnterviewd is en waar. Met social media is dat wel gemakkelijker geworden. Ik heb inmiddels ruim dertig videobanden vol."
"De kwaliteit wordt wel minder, dus ik ben begonnen alles te digitaliseren. Ook omdat zoeken op een videoband een stuk lastiger is dan op een dvd."
De oudste beelden die Edy Kuiper heeft, zijn van een wedstrijd tegen FC Wageningen. En de meest bijzondere? "Het hele verhaal dat RTV Oost en FOX hebben gedaan rond de Bekerfinale (in 2012 tegen PSV). De interviews, het vertrek van de spelersbus. Jan Smit als supporter en niet als voorzitter."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.