nieuws

Vroomshoopers doen levensveranderende ervaringen op in Zuid-Amerika

René, Kim, Esther, Lotte en Joelle
René, Kim, Esther, Lotte en Joelle
Na een werkvakantie van drie weken zijn ze weer terug in Nederland; 18 jongeren en hun begeleider René Elzinga uit Vroomshoop. Hun mobiel moest al die weken uit en ze hebben het niet eens gemist.
In Hoogtij delen ze hun ervaringen. Over cement storten, eelt op je handen, kinderen die geen genoeg krijgen van met je spelen en dansen... 
En dat de kerkdienst zoveel vrolijker kan.

Heimwee

Hier in Nederland is alles tot in de puntjes geregeld, daar is het improviseren. Of, zoals Kim Beldman het formuleert: "het loopt, maar anders dan gepland". Net als Lotte Kerkdijk heeft zij heimwee naar Guatemala. 
Ook Joëlle Kottier kijkt met plezier terug op haar reis, al was ze een paar dagen ziek. "Het was inderdaad een levensveranderende ervaring", blikt ze terug. "De mensen daar zijn blij en dankbaar voor de kleinste dingen".

Papieren niet op orde

Voor Esther Grobben, die met haar broer afreisde naar Bolivia, begon de reis dramatisch: haar papieren bleken niet in orde. Uiteindelijk kwam het allemaal goed en kon ze 24 uur later alsnog vertrekken.
René Elzinga hoefde als begeleider van het kinderwerk "niets te doen. Als er problemen waren, losten de jongeren het zelf op". Zijn beide zonen Niels en Lars waren ook mee. "Ik heb ze links en rechts wel voorbij zien komen, maar heb ze gewoon hun gang laten gaan". Ook bij hen ontdekte hij verborgen talenten.
Hoogtij, zondag 3 september.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.