nieuws

Partijleider Willem Lucht stopt met Zwolse lokale partij LWL

Lijst Willem Lucht, de Zwolse lokale partij van Willem Lucht, stopt met alle activiteiten. Dat schrijft de partij op haar website. Partijleider Lucht, naast politicus ook tv-persoonlijkheid, doet niet meer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.
Lucht richtte de LWL in 2004 op, omdat hij zich als lichamelijk beperkte mens niet serieus genomen voelde. Twee jaar later deed de LWL voor het eerst mee met de Zwolse gemeenteraadsverkiezingen. De ruim driehonderd stemmen die werden behaald waren te weinig voor een zetel. Ook in 2010 en 2014 kreeg de partij te weinig stemmen voor een raadszetel.
Tijdens zijn eerste verkiezingsstrijd kreeg Lucht landelijke bekendheid toen hij werd geportretteerd door het NCRV-programma Man Bijt Hond. Voor de Tweede Kamerverkiezingen interviewde Lucht verschillende lijsttrekkers voor datzelfde programma.
In 2014 deed Lucht aangifte nadat hij telefonisch met de dood werd bedreigd.
In de Stentor zegt Lucht dat hij het vertrouwen in het partijbestuur van de LWL heeft opgezegd. "Ik geloof er niet meer in." Zelf een poging doen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart ziet hij niet zitten. "Het is met een bloedend hart, maar toch stop ik ermee. Ik ben het moe."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.